bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Reddingsbrigade Rockanje op zoek naar nieuwe Lifeguards!
21 maart 2022
0

Rockanje — Houd je van het strand, een gezonde dosis actie en sportiviteit, een bruisend verenigingsleven en wil jij graag mensen helpen? Ook dit jaar zoekt Reddingsbrigade Rockanje weer nieuwe Lifeguards ter versterking van het team. Help jij mee aan een veilig strand? In dit artikel een eerste kennismaking….

Wie zijn wij?

Reddingsbrigade Rockanje is de vereniging die (verdrinkings)ongevallen op en rond Voornes Noorzeestrand voorkomt en bestrijdt. Je maakt straks deel uit van een gezellige vereniging, mét een uiterst serieus doel. Samen zetten we ons dagelijks in om de recreant veilig te laten genieten van al het moois dat Voornes Noordzeestrand te bieden heeft.

Jouw inzet maakt het verschil

Tijdens het strandseizoen doen we dit door samen duizenden uren preventief toezicht op het Badstrand van Rockanje te houden. Dit om ongevallen te voorkomen voordat deze plaats kunnen vinden. Je wijst de badgast op de gevaren van het strand en grijpt in waar nodig. Reddingen uit het water, levensreddende eerste hulp, maar ook het opvangen of zoeken van vermiste kinderen én het behandelen van kleine EHBO gevalletjes horen daar bij. Buiten de openingstijden van onze reddingspost staat een alarmploeg, 24/7 paraat om hulp te verlenen, waar je in de toekomst tevens deel van uit zou kunnen maken. Jouw inzet bij onze vereniging maakt het verschil.

Dit hebben wij jou te bieden

Om dit veilig en succesvol uit te kunnen voeren word je eerst opgeleid tot internationaal erkend Lifeguard Beach, ontvang je een EHBO-cursus, en leer je omgaan met het professionele materieel dat wij tot onze beschikking hebben om onze taken uit te kunnen voeren. Je affiniteit met water en sportiviteit kan je zowel in de winter in het zwembad de Meander, als in de zomer op het strand kwijt. Na je opleiding ontvang je een vergoeding voor het aantal gedraaide stranddiensten. Bovendien maak je deel uit van een gezellige vereniging, met veel activiteiten gedurende het hele jaar. Er is de mogelijkheid om in diverse commissies deel te nemen, of bestuurservaring op te doen.

Meer informatie

Enthousiast geworden? Kijk verder op onze website www.reddingsbrigaderockanje.nl, of stuur een mail naar bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl met je naam, leeftijd en een korte introductie over jezelf voor meer informatie. We nodigen je dan graag uit bij onze reddingspost voor een eerste kennismaking!