bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111

Perspagina

Voor uw persvragen betreffende Reddingsbrigade Rockanje

Persvoorlichter Reddingsbrigade Rockanje: 06-83701164

Email:

 media@reddingsbrigaderockanje.nl


Telefoon Persvoorlichter Reddingsbrigade Nederland:  06-22947934

Telefoon Persvoorlichter Kustwacht Nederland: 0223 - 542 400

Telefoon Persvoorlichter Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond: 088-877-9996

 

Deze perspagina bevat informatie over Reddingsbrigade Rockanje voor de media. Teksten en afbeeldingen op deze pagina zijn vrij te gebruiken onder naamsvermelding van Reddingsbrigade Rockanje. Bij vragen kunt u via telefoon of mail contact opnemen met de persvoorlichter van Reddingsbrigade Rockanje.

Wie zijn wij?

Reddingsbrigade Rockanje is de vereniging die (verdrinkings)ongevallen op en rond Voornes Noorzeestrand voorkomt en bestrijdt. Sinds 1961 verenigen onze leden zich om jaarlijks circa 800.000 bezoekers uit de regio Rijnmond en ver daarbuiten veilig te laten genieten van al het moois dat Voornes Noordzeegebied te bieden heeft. 

Ons gebied

Van de Haringvlietdam tot aan het Slufterstrand. Een dynamisch deltagebied met grote zandplaten en stromende geulen. Vijftien strekkende kilometers aan recreatieplezier, 40 vierkante kilometer aan watersportoppervlak. Struinen over de uitgestrekte stranden, een hike door Voornes Duin, een dagje afkoelen in zee op het Badstrand van Rockanje, of toch even stoom afblazen op een van de 3 kitesurfspots met Europese allure? Door middel van toezicht, hulpverlening en voorlichting zetten wij ons in om dit vertier veilig plaats te kunnen laten vinden. 

Onze taken

Onze Lifeguards houden tijdens het badseizoen op het badstrand van Rockanje duizenden uren preventief toezicht om (verdrinkings)ongevallen te voorkomen voordat deze plaats kunnen vinden. Buiten de openingstijden van onze reddingspost staan zij jaarrond, 24/7, bij weer en ontij paraat om hulp te verlenen. Dit op alarmering van Kustwacht Nederland, of Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Reddingen uit het water, levensreddende eerste hulp, maar ook het opvangen of zoeken van vermiste kinderen én het behandelen van kleine EHBO gevalletjes horen daar bij. We informeren recreanten en beleidsmakers over de gevaren van het strand.

Als vereniging bieden wij jong en oud een unieke omgeving om samen, met een serieus doel, jezelf voor het leven positief te vormen en te ontwikkelen.

 

 

 

Beeldmateriaal

 Ondertaande foto's zijn vrij te gebruiken met bronvermelding 'Reddingsbrigade Rockanje' en/of de fotograaf: