bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl Strandpost: 0181-401958

Vlaggen en signalen

Aanwijzingen waar u op moet letten

De oranje windzak

Het gebruik van drijvende voorwerpen (rubberbootjes, luchtbedden, zwembanden) is verboden vanwege het risico op afdrijven.

De gele vlag

Het is gevaarlijk om te baden of te zwemmen. Meestal heeft dit te maken met het weer. Drijvende voorwerpen zijn verboden.

De rode vlag

Het is verboden te baden of te zwemmen.

De rood-gele vlaggen

Het gebied tussen de twee vlaggen is een bewaakte badzone. Strandwachten houden binnen deze zone toezicht. Watersport is in deze zone verboden.

De zwart-wit geblokte vlaggen

In deze zone mag u aan toegestane watersporten doen.

De vraagtekenvlag

Er is een kind gevonden, of er is een kind kwijt.

 

 

 

 

 

.

Onderscheidingen badstrand

Overige vlaggen die u tegen kan komen.

De blauwe vlag

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Meer informatie

Quality Coast Platinum

De groene en duurzame kustbestemmingen met een QualityCoast Award zijn internationaal te herkennen aan de blauw-gele vlag met een dolfijn. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. Meer informatie