bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111

Vlaggen en signalen

Aanwijzingen waar u op moet letten

Rood: Niet zwemmen! Zeer gevaarlijk

Geeft ernstig gevaar aan. Wordt gehesen als de condities van het (zwem)water zeer gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water worden ten zeerste afgeraden.

Geel: Pas op met zwemmen! Gevaarlijk

Geeft gevaar aan. Wordt gehesen als de condities van het (zwem)water gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water wordt afgeraden. Zwemmers en baders moeten extra voorzichtig en waakzaam te zijn.

Oranje windzak: Pas op met zwemmen! Geen drijfmiddelen gebruiken

Geeft aan dat het onveilig is om met (opblaasbare) drijfmiddelen het water op te gaan. Wordt gehesen bij een aflandige wind.

Rood-geel: Zwemgebied onder toezicht van Lifeguards

Geeft een afgebakende zwemzone aan. Het gebied tussen deze vlaggen staat onder permanent toezicht van gekwalificeerde lifeguards. Zwemmen tussen de vlaggen is aanbevolen. Watersport is in dit gebied niet toegestaan.

Zwart-wit geblokt: Watersportgebied

Geeft een afgebakende watersportzone aan. Een gebied of grens van een gebied waar watersport bedreven wordt. Zwemmen wordt in dit gebied ten zeerste afgeraden.

Vraagtekenvlag: Kind gevonden

Geeft aan dat een er een kind is gevonden die haar/zijn ouders en/of verzorgers mist. De ouders/verzorgers worden verzocht zich direct bij de reddingspost te melden.

 

 

 

 

 

.

Onderscheidingen badstrand

Overige vlaggen die u tegen kan komen.

De blauwe vlag

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Meer informatie

Quality Coast Platinum

De groene en duurzame kustbestemmingen met een QualityCoast Award zijn internationaal te herkennen aan de blauw-gele vlag met een dolfijn. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. Meer informatie