Reddingsbrigade Rockanje

Al sinds 1961 wakend over uw veiligheid op het strand van Rockanje

Sinds 1961 bestrijdt de vrijwilligersvereniging Reddingsbrigade Rockanje op een professionele en dienstbare manier calamiteiten op en rond het strand van Rockanje. Begonnen in een keet op het strand naast de strandopgang is er over de jaren heen steeds meer geprofessionaliseerd. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een vereniging met opgeleide vrijwilligers die 24/7 klaarstaan om hulp te bieden met professioneel materieel.

Onze taken

PREVENTIEF TOEZICHT OP HET STRAND VAN ROCKANJE
Tijdens het strandseizoen zijn onze lifeguards van 10:00 tot 17:00 preventief aanwezig op het strand van Rockanje om hier preventief toezicht te houden en in te grijpen als dat nodig is. EHBO hoort hier ook bij.
ALARMPLOEG
Buiten de reguliere openingstijden staat een alarmploeg 24/7 klaar om uit te rukken voor calamiteiten op en rond het strand van Westvoorne. De alarmploeg kan worden ingezet door de regionale alarmcentrale Rotterdam-Rijnmond (112) en het Kustwachtcentrum in Den Helder (0900 0111).
RAMPEN & OVERSTROMING
Reddingsbrigade Rockanje maakt deel uit van de Nationale Reddingsvloot. Wij staan 24/7 klaar om in het geval van water gerelateerde calamiteiten zoals bijvoorbeeld overstromingen binnen een aantal uur bij het incident aanwezig te zijn.

Materieel

Hulpverleningscijfers 2015

96
EHBO gevallen afgehandeld
20
Vermiste kinderen herenigd met ouders
5
waterrecreanten geholpen
2
multidisciplinaire noodhulp verleend

Hulpverleningscijfers 2016

95
EHBO gevallen afgehandeld
13
Vermiste kinderen herenigd met ouders
18
waterrecreanten geholpen
6
multidisciplinaire noodhulp verleend