bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Samenwerking gemeente Westvoorne en Reddingsbrigade Rockanje verlengd
26 april 2021
0

De gemeente Westvoorne en de Reddingsbrigade Rockanje hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de stranden van Westvoorne. Op 6 april 2021 tekenden burgemeester Peter de Jong en de voorzitter van de Vereniging Reddingsbrigade Rockanje Lars Muller, de overeenkomst waarmee beide partijen de samenwerking tot in ieder geval 2024 vastleggen. 

De Vereniging Reddingsbrigade Rockanje voorkomt en bestrijdt calamiteiten op en rond de stranden van Oostvoorne en Rockanje. De speciaal opgeleide vrijwilligers staan het hele jaar klaar om hulp te verlenen aan recreanten die in de problemen zijn gekomen in zee of op het strand. Ook houdt de Reddingsbrigade tijdens het toeristische seizoen preventief toezicht op het badstrand in Rockanje om verdrinkingsongevallen te voorkomen en recreanten te informeren over de gevaren van de zee. 

Burgemeester De Jong: “Rockanje heeft een populair badstrand en het strand in Oostvoorne is een veel bezochte kitesurfplek. Mensen genieten hier van het kustgebied en daar zijn we als gemeente trots op, maar het strand en de zee kunnen ook gevaarlijk zijn. Daar is niet iedereen zich bewust van. De Reddingsbrigade heeft de afgelopen jaren laten zien dat zij zich 100% inzet om mensen die in de problemen zijn gekomen te helpen en bezoekers bewust te maken van de gevaren van de zee. Daar zijn we als gemeente natuurlijk heel blij mee.”  Voorzitter Lars Muller onderstreept dit: “De Reddingsbrigade speelt een belangrijke rol op de stranden in Westvoorne. Met een team goed opgeleide Lifeguards staan wij 24/7 klaar om zowel op land als water hulp te verlenen. Dit doen we in goede samenwerking met de gemeente Westvoorne.”

Materieel

De Reddingsbrigade beschikt over hoogwaardig materieel om de werkzaamheden door weer en wind veilig uit te kunnen voeren. De vrijwilligers beschikken over een hulpverleningsvoertuig dat gebruikt wordt voor het preventieve toezicht maar ook ingezet kan worden om vrijwilligers en vaartuigen naar de locatie van een calamiteit te brengen. Daarnaast beschikt de Reddingsbrigade over een aantal vaartuigen waarmee ongevallen op het water bestreden worden.