bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Blauwe vlag terug in Rockanje
7 mei 2021
0

Het badstrand van Rockanje mag dit jaar de blauwe vlag weer voeren. Het strand voldoet aan de hoge eisen die de internationale Blauwe Vlag organisatie stelt aan veiligheid en schoonheid op het strand/ in het water.

Erkenning

Wethouder Henk de Graad: “Ik ben heel trots dat Westvoorne de Blauwe Vlag weer mag voeren. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag hét symbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. Het is een erkenning voor de inspanningen die wij als kustgemeente samen met onze inwoners, jachthaven en organisaties leveren om een hoogwaardige duurzame toeristische bestemming te zijn en te blijven.”

Blauwe vlag

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. Ieder jaar wordt opnieuw bekeken of de gebieden aan de eisen voldoen. De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale natuur- en milieuorganisatie. De stranden bij de Eerste en Tweede Slag in Rockanje zijn voor de 21e keer benoemd tot Blauwe Vlag strand. Jachthaven Geijsman Watersport mag voor de 9e keer de Blauwe Vlag hijsen.

Foto en tekst van Gemeente Westvoorne