bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Reddingsbrigade Rockanje weer preventief aanwezig
13 mei 2021
0

Traditiegetrouw houden de lifeguards van Rockanje gedurende het zwemwaterseizoen van mei t/m september preventief toezicht op het badstrand van Rockanje, met als doel het voorkomen van ongelukken voordat deze kunnen voorkomen.

In mei, juni en september zijn de lifeguards in de weekenden van 9:30 tot 17:30 aanwezig. In juli en augustus zelfs dagelijks. Lifeguards zien dan toe op de veiligheid van de recreanten op het badstrand van Rockanje, tussen de Eerste en Tweede slag.

Met behulp van vlaggen, signalen en lifeguards op het strand en op het water worden de bezoekers van het badstrand voorgelicht over de gevaren op het strand. Mocht er alsnog iets fout gaan, dan kunnen de lifeguards direct ingrijpen.

Het werk van de lifeguards bestaat uit: het behandelen van kleine EHBO gevallen, het terugvinden van vermiste kinderen op het strand, het stabiliseren van slachtoffers waarbij een ambulance benodigd is, het redden van mens en dier uit het water, en het geven van voorlichting over de gevaren van het strand. Daarnaast zorgen de lifeguards ervoor dat de juiste handhavende instanties ingeschakeld worden bij bijvoorbeeld overlast of gevaarlijke situaties op het strand.