bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Nieuwe RVR-coördinator Rotterdam-Rijnmond: Dannis Dirks
20 mei 2021
0

Dannis Dirks is benoemd tot coördinator van de Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) Rotterdam-Rijnmond. De RVR is een samenwerking tussen de Reddingsbrigades binnen de geografische contouren van de Veiligheidsregio. Hij nam maandag 10 mei het stokje over van Rob Lange, die zeven jaar de functie bekleedde. Het 47-jarige lid van zowel Reddingsbrigade Rockanje (RBR) als de Vlaardingse Reddingsbrigade (VRB) stelt zich voor.

,,Ik ben geboren en getogen in Vlaardingen, en van jongs af aan al lid van de Vlaardingse Reddingsbrigade, waar ik lesgegeven heb voor de – toen nog – brevetten 1 tot en met 6 en voor snorkelen. Ik ben verder actief geweest in commissies, bestuursfuncties en evenementenbeveiliging rondom Vlaardingen. Ik heb goede herinneringen aan de sinterklaasintochten en de zwemvierdaagse, waarbij ik als duiker avonden achtereen op de bodem van het zwembad de boel in de gaten hield. 33 jaar verder ben ik nog steeds lid bij de VRB, waar ik nu nog onderwaterhockey speel.”

Rockanje aan Zee
,,Toen ik in 2016 met Marjolijn ging samenwonen, had ik de keuze: of in Schiedam blijven wonen – maar dan wel alleen – of verhuizen naar Rockanje aan Zee. Die keuze was snel gemaakt. Marjolijn en haar – inmiddels onze – dochter Nienke zijn beiden al van jongs af aan lid van Reddingsbrigade Rockanje, dus het duurde niet lang voordat ik mij ook aanmeldde bij de RBR. We kochten een mooi bungalowtje, nog geen vijf minuten bij het strand vandaan, en een jaar later zijn we, op het strand, naast de reddingbrigadepost getrouwd. In de zomer ben ik natuurlijk veel op het mooie, kindvriendelijke zuiderstrand van Rockanje te vinden, waar ik veel diensten draai. Ik vind het heerlijk om te patrouilleren op de waterscooter. De laatste jaren wordt het steeds drukker met kitesurfers, ruiters en strandgasten. Het aantal uitrukken, zowel tijdens als buiten het seizoen, schiet omhoog. Onze alarmploeg is 24/7/365 beschikbaar en heeft een heel druk naseizoen gehad. Op Hemelvaartsdag opende de RBR-post weer en ging het seizoen van start. Ik heb er zin in.”

RVR-coördinator
,,Nu ben ik ook met een nieuwe uitdaging begonnen, als RVR-coördinator Rotterdam-Rijnmond. Ik heb inmiddels al gesprekken gevoerd met de meeste reddingsbrigades in de regio. Zowel het eerste gezamenlijke overleg als de overleggen met de veiligheidsregio staan gepland. Alle brigades zijn enthousiast over meer samenwerken met betrekking tot opleidingen en het oefenen. We willen ook nog meer samenwerking met de veiligheidsregio en andere partners, en hebben de ambitie weer een rol te vervullen binnen de NRV. Met elkaar genoeg te doen, dus we gaan ervoor.”