bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Preventief toezicht badstrand van start in de weekenden
1 mei 2023
0

Elk jaar, gedurende het zwemwaterseizoen van mei tot en met september, waakt de vereniging Reddingsbrigade Rockanje met toewijding over het badstrand van Rockanje. Hun doel: het anticiperen op en voorkomen van ongevallen door middel van preventief toezicht.

In de maanden mei, juni en september zijn de lifeguards van de brigade tijdens de weekenden beschikbaar van 9:30 tot 17:30 uur. In de drukkere maanden juli en augustus zijn ze dagelijks aanwezig om toezicht te houden op de veiligheid van strandgasten tussen de Eerste en Tweede slag op het badstrand van Rockanje.

Door het gebruik van vlaggen, toezicht op zowel het strand als het water, als preventieve voorlichting, informeert de Reddingsbrigade bezoekers over de mogelijke gevaren. Mocht er onverhoopt een incident plaatsvinden, dan zijn de lifeguards direct beschikbaar om in te grijpen.

De lifeguards vervullen diverse essentiële taken, waaronder het verlenen van eerste hulp bij kleine ongevallen, het opsporen van vermiste kinderen op het strand, het stabiliseren van slachtoffers die ambulancezorg nodig hebben, het redden van mensen en dieren uit het water en het geven van voorlichting over strandgevaren. Bovendien zorgen de lifeguards ervoor dat de juiste handhavingsinstanties worden ingeschakeld bij overlast of gevaarlijke situaties, zodat het strand een veilige en aangename omgeving blijft voor iedereen.