bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Meerdere kayakers in nood op de Hinderplaat
20 februari 2023
0

Op de Hinderplaat voor de kust van Rockanje vond zondagmiddag een noodsituatie plaats waarbij twee kayakers uit een groep van elf medische hulp nodig hadden. De Reddingsbrigade Rockanje en KNRM station Stellendam werden gealarmeerd door de Kustwacht Nederland en waren snel ter plaatse om de twee personen in problemen te helpen.

Meerdere kayaks in de groep waren omgegaan, waarna men besloot naar de hinderplaat te gaan. Een instructeur van de groep was voorbereid en had alle nodige middelen bij zich, waaronder een marifoon, telefoon en een schuiltentje. Desondanks had één van de kayakers last van onderkoeling en moest een tweede persoon tevens medische hulp worden geboden. De Reddingswaterscooter RKJ-117 was als eerste ter plaatse en bracht de situatie in kaart.

Al snel was de Antoinette van de KNRM tevens ter plaatse en werden de slachtoffers overgedragen aan de Antoinette, die hen naar een ambulance bracht die klaarstond in Stellendam. De reddingswaterscooter en de reddingboot van Reddingsbrigade Rockanje hebben de groep kayakers en achtergebleven materiaal veilig naar de haven van Stellendam begeleid.

Dankzij tijdige alarmering, de inzet van de Kustwacht, Reddingsbrigade, de KNRM en de ambulance kon erger worden voorkomen en kregen de twee kayakers de juiste medische hulp die ze nodig hadden.

Het is daarom belangrijk om altijd goed voorbereid het water op te gaan en bij onverwachte situaties snel hulp in te roepen. Het water is nog erg koud deze tijd van het jaar, onderkoeling ligt altijd op de loer. De hulpdiensten staan dag en nacht klaar om mensen in nood te helpen.

📸 Archieffoto