bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Lifeguards leren kitesurfen bij Loops and Barrels in Rockanje
25 maart 2022
0

We komen ze veelvuldig tegen op ons prachtige strand in Rockanje, maar wat is er nu toch zo geweldig aan om aan een vlieger te hangen? De lifeguards van Reddingsbrigade Rockanje kregen dankzij kitesurfschool Loops And Barrels in Rockanje eindelijk antwoord op deze brandende vraag. Met een introductiecursus leerden ze de eerste belangrijke stappen van het kitesurfen. Dat was op de eerste plaats heel leuk, maar de basisprincipes van het kitesurfen onder de knie krijgen was vooral een geweldige kans tot bijscholing van onze lifeguards… 

Hoe gedraagt een kite zich in de wind? Hoe kan je veilig een kite beetpakken, lanceren of landen? Hoe laat je een kite leeglopen? Hoe werken de veiligheidssystemen? Skills die goed van pas komen bij onze werkzaamheden.

Het belang van goede kitesurf lessen kan niet vaak genoeg genoemd worden. Vaak genoeg zien we dat beginnende kitesurfers de basisprincipes nog niet voldoende onder de knie hebben om veilig het water op te gaan. Goede en voldoende kitesurflessen zijn daarbij essentieel voordat je alleen de zwarte piste op mag! Laat Westvoorne hier nu de uitgelezen locatie voor zijn! De instructeurs van Loops en Barrels helpen graag aan bij je eerste meters op de plank!