bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
13 nieuwe (junior) lifeguards voor Reddingsbrigade Rockanje!
16 september 2022
0

Dertien leden van Reddingsbrigade Rockanje hebben na een intensief trainingsperiode dit jaar het internationaal erkende diploma (junior) lifeguard beach behaald. Het praktische en theoretische deel van het examen werd door de lifeguards goed afgesloten. De geslaagden zijn vanaf nu als (junior) lifeguard inzetbaar langs de Voornse Noorzeekust.

Een welkome aanvulling

De dertien nieuwe lifeguards zijn een welkome aanvulling op het huidige team. Reddingbrigade Rockanje houdt jaarlijks ongeveer 90 dagen preventief toezicht op het Badstrand van Rockanje. Met de extra lichting lifeguards kunnen we ook in de toekomst ongelukken op het strand voorkomen, en kan er direct ingegrepen worden indien het op het water mis gaat.

Bijscholing

Tevens zijn er diverse extra diploma’s door de leden behaald. Drie leden mochten hun senior Lifeguard diploma in ontvangst nemen. Bij Senior Lifeguard komt de nadruk verder te liggen op het leidinggeven. Waar een Lifeguard verantwoordelijk is voor één eenheid, leer je als Senior Lifeguard om leiding te geven aan de volledige ploeg, bestaande uit meerdere eenheden. Tevens zijn 3 leden geslaagd voor het diploma Lifeguard Schipper / Lifeguard Schipper Reddingswaterscooter.

Ook lifeguard worden? Kijk op deze pagina voor meer informatie.