bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Waar mag ik kitesurfen?
16 mei 2022
0

Nu het badseizoen weer begonnen is, even een opfrisser op het gebied van de watersportzones. Want waar mag je nu wel/niet kitesurfen op het strand van Rockanje?

Kitesurfen mag tijdens het badseizoen ( 1 april tot 1 oktober) alleen buiten het badstrand. Het badstrand bevindt zich tussen de strandpalen 12.000 en 13.300 en is op het water te herkennen aan de gele betonning. Het is niet toegestaan om binnen deze betonning te kitesurfen. De zwart-wit geblokte vlag de geeft tijdens de aanwezigheid van de Reddingsbrigade ter verduidelijking de start van de watersportzone aan. APV Westvoorne

Vanaf de Eerste Slag: Loop vanaf de strandovergang op de Eerste Slag ongeveer 200 meter naar links om in het watersportgebied te komen.

Begin Watersportzone, en einde badstrand Eerste Slag

Vanaf de Tweede Slag: Loop vanaf de strandovergang op de Tweede Slag ongeveer 200 meter naar rechts om in het kitesurfgebied te komen.

Begin Watersportzone, en einde badstrand Tweede Slag
Zonering strand Rockanje

Waarom een watersportzone? 

De zwem- en watersportzone is tijdens het badseizoen gescheiden om aanvaringen en ongelukken tussen badgasten en watersporters te voorkomen. Op deze manier maken we het strand samen voor iedereen een plek om zorgeloos van te kunnen genieten.