bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Persoon verdaald/vast in natuurgebied
5 augustus 2019
0

Gisteravond is er op verzoek van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond samen met Politie Haringvliet gezocht naar een persoon die niet meer zelfstandig uit het Voornes Duin kon komen. De persoon had 112 gebeld met het verhaal dat hij buiten de paden vast in duindoornstruiken zat, met als enige omschrijving van de locatie dat hij over een hek was geklommen en duinen kon zien. Vervolgens was geen contact meer mogelijk, omdat de persoons telefoon leeg was.

Door gebruik te maken van mountainbikes kon door onze lifeguards op de smalle paden van het natuurgebied, snel een groot gebied ten westen van het breede water afgezocht worden. Tegelijkertijd werd er met ons hulpverleningsvoertuig vanaf de strandkant mee gezocht en nam de helikopter van de politie het noordelijke gedeelte van het Voorns Duin voor zijn rekening.

Op een gegeven moment hoorde de mountainbikepatrouille in de verte reactie op het roepen van de persoons naam. Door te blijven roepen is de persoon uiteindelijk in dichtbegroeid gebied gevonden en uit de duindoornbossages via het strand en ons voertuig terug naar de bewoonde wereld begeleid.De wat oudere persoon was wat uitgedroogd, erg vermoeid en zeer dankbaar dat hij gevonden werd. Gelukkig is alles naar omstandigheden goed afgelopen.