bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Nieuwe reddingsboot gedoopt: Stornel
30 september 2019
0

Afgelopen zaterdagavond is tijdens de afsluitende eindejaarsbarbeque van Reddingsbrigade Rockanje de naam van de nieuwe reddingsboot onthuld. De “Stornel”, ter nagedachtenis aan een zeer gewaardeerd lid Rob Stornel, die vorig jaar plots is komen te overlijden, werd onder toeziend oog van burgemeester Peter de Jong en mevrouw Stornel de reddingsboot feestelijk gedoopt.

De nieuwe reddingsboot, type RNR-490, ontwikkeld en naar wens op maat gebouwd door Reddingsbrigade Nederland, zal de komende 10 jaar dienst doen op en rond de Westvoornse stranden. Met deze doop nemen wij afscheid van de “Hinder”, die ons afgelopen 10 jaar trouw heeft mogen bijstaan bij het uitvoeren van honderden hulpverleningen en duizenden uren preventief toezicht. De “Stornel” staat vanaf nu voor ons, maar vooral voor u tijdens het badseizoen preventief klaar op het badstrand van Rockanje. Buiten openingstijden kan de boot 24/7/365 bij calamiteiten door ons ingezet worden door Kustwacht Nederland en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Speciale dank gaat uit naar Gemeente Westvoorne voor het ter beschikking stellen van deze reddingsboot. Reddingsbrigade Nederland voor het leveren en meedenken tijdens de bouw van het vaartuig. En tot slot de vele vrijwilligers die het afgelopen jaar meegeholpen hebben bij de realisatie van het vaartuig. Namems het bestuur, bedankt!