bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Kustwacht op werkbezoek
19 augustus 2022
0

Half Augustus is een afvaardiging van de Kustwacht op werkbezoek geweest bij Reddingsbrigade Rockanje. Doel van het werkbezoek was om kennis te maken en de huidige samenwerking te bespreken. Een goed gesprek waarbij de (toekomstige) samenwerking verder versterkt is, ten goede van een veilig Noordzeestrand op Voorne.

De Kustwacht

De Kustwacht is verantwoordelijk voor zoek- en reddingsacties op het Nederlandse deel van de Noordzee. Search and rescue (SAR) is de internationale benaming voor het zoeken en redden van personen in nood op en in het water. De operationele uitvoering hiervan is in handen van het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Samenwerking

De Kustwacht kan de posten van de reddingsbrigade alarmeren om bij zoek- en reddingsacties te zoeken op het strand of in het water. Verschillende reddingsposten, waaronder die van Rockanje, hebben alarmploegen die 24 uur per dag gealarmeerd kunnen worden door de Kustwacht. Het Kustwachtcentrum in Den Helder houdt contact met de gealarmeerde reddingboten en stuurt de verschillende bemanningen aan.  

Meer informatie over de kustwacht is te vinden op https://kustwacht.nl/