bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Grote zoekactie door afgedreven opblaaseenhoorn
27 juni 2018
0

Vanmiddag werd de alarmploeg gealarmeerd voor een opblaasbaar object op 1e Slag, zo’n 500m uit de kust. Het was niet duidelijk of er ook een persoon op zat. De reddingswaterscooter RKJ117 kon snel gelanceerd worden.

Bij aankomst bij object werden geen personen aangetroffen. Ondertussen werd het duidelijk dat de melder op het strand wél personen op het object gesignaleerd had.

Naar aanleiding van de informatie die op dat moment bekend was werd door Kustwacht Nederland besloten om een Search and Rescue (SAR) actie te starten, om de vermiste persoon te vinden. KNRM station Stellendam, KNRM Ouddorp, KNRM Maximakazerne, Helvoetse Reddingsbrigade, Politie Haringvliet en de NHV Group SAR Helikopter werden hierop gealarmeerd om zoekslagen op het water te maken.

Uiteindelijk werd de vermiste persoon gelukkig gezond op het strand aangetroffen en konden alle eenheden retour.

Wij moeten helaas steeds vaker uitrukken voor afgedreven opblaasbare objecten. Laat flamingo’s en eenhoorns vooral in het zwembad. Op zee zijn ze levensgevaarlijk! Mocht je het niet kunnen laten, ga dan NOOIT met aflandige wind het water op met opblaasbare objecten. Je bent zo honderden meters uit de kust!

Is je opblaasbeest afgedreven zonder personen er op? Meld dit dan alsnog aan de Reddingsbrigade/Kustwacht/Politie. Dit voorkomt het opzetten van achteraf onnodige zoekacties.

Komende week blijft het aflandige wind, oppassen geblazen dus. Vanaf maandag 2 juli zijn wij weer 7 dagen per week van 9:30 tot 17:30 preventief aanwezig op het strand van Rockanje. Buiten openingstijden staat de alarmploeg standby.