bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Extra drukke zomer voor Reddingsbrigade Rockanje
4 september 2018
0

Rockanje – De Reddingsbrigade in Rockanje heeft door de uitzonderlijk warme zomer een extra druk zomerseizoen achter de rug. In totaal werd er door de lifeguards aan 200 strandbezoekers hulp verleend.

De lifeguards die in juli en augustus dagelijks aanwezig waren werken vooral preventief. Door het voorlichten en waarschuwen van recreanten tijdens de patrouilles wordt het meeste leed voorkomen. “Als het toch fout gaat, staan we klaar om direct hulp te verlenen”

Opmerkelijk dit seizoen was het aantal opblaasdieren wat door de brigade van zee is gehaald. “Recreanten hebben vaak niet door hoe gevaarlijk deze vrolijke opblaasdieren kunnen zijn. Je drijft zo honderden meters uit de kust”. De Reddingsbrigade was ook druk met het terugvinden van zoekgeraakte kinderen, het behandelen van wespen- en kwallensteken, en het redden van (kite)surfers met materiaalpech. Daarnaast waren er nog een 10-tal grote EHBO-hulpverleningen waarbij samenwerking met andere hulpverleningsdiensten noodzakelijk was. Vorige week nog viel een amazone van haar paard en verbrandde een kindje zich aan een kop thee.

Nu de zomervakantie in heel Nederland afgelopen is, zal de reddingspost vanaf deze week niet meer doordeweeks geopend zijn. Tot eind september is de reddingspost in de weekenden, of bij extreem mooi weer bemand. Daarnaast staat de alarmploeg van Reddingsbrigade Rockanje 24/7 klaar om bij noodgevallen gealarmeerd te worden (112).