bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
Drukke decemberweek: 6 reddingen
22 december 2020
0

Het was een drukke week voor Reddingsbrigade Rockanje, met in totaal 4 uitrukken, 8 kitesurfers in problemen en 6 daadwerkelijke reddingen uit het water.

De zuidenwind maakte het kitesurfgebied tussen de Haringvlietdam en de Slufter een van de weinige plekken in Nederland waar gekite kon worden en maakte de stranden aantrekkelijk.

Ondanks dat er honderden uren zonder problemen van de wind genoten werd, ging het toch een aantal keer fout. Samen met KNRM Stellendam, Kazerne Maxima, Brandweer Rockanje en de Ambulancedienst zijn we van de week meerdere malen uitgerukt voor onfortuinlijke kitesurfers.

2 uitrukken gingen richting de Slufter, waar een draaiende en minderende wind, in combinatie met een sterke stroming de boosdoener was. Hier zijn in twee dagen in totaal 4 mensen uit het water geholpen. De andere 2 uitrukken vonden plaats voor het badstrand van Rockanje. Één maal was materiaalpech de boosdoener, de andere keer een schouder uit de kom. Ook hier zijn de personen uit het water gehaald.

We sluiten hiermee een drukke decembermaand af, wat voor ons vrij opmerkelijk is. Er lijkt dit jaar niet écht een winterstop bij de kitesurfers te zijn. Het seizoen gaat langer en met meer kitesurfers door dan voorheen.