bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111
2 verstrikt geraakte kiters uit zee gered
9 december 2018
0

Vanmiddag rond 13:30 is de alarmploeg van Reddingsbrigade Rockanje door Kustwacht Nederland gealarmeerd voor 2 kitesurfers in problemen.

Vanaf het slufterstrand op de Maasvlakte zouden twee kitesurfers richting het voormalig autostrand te Oostvoorne drijven. Hierop is onze reddingswaterscooter, reddingsboot en het strandhulpverleningsvoertuig uitgerukt, alsmede de KNRM reddingswaterscooter van de Gezamenlijke Brandweer op de Maasvlakte.

Eenmaal aangekomen bij de kiters bleken de twee in elkaars lijnen verstrikt te zijn geraakt. Hierdoor was het onmogelijk geworden om zelfstandig naar de kant komen. Daar bovenop waren de benen van de kiters tevens verstrikt in de lijnen. Dit maakte het in combinatie met de hoge golfslag en harde wind voor de kiters buitengewoon lastig om bovenwater te blijven.

Vervolgens zijn de kiters door de bemanning van de reddingswaterscooter losgesneden, aan boord genomen en terug naar de kant gebracht. Op de kant zijn de twee door het strandhulpverleningsvoertuig opgevangen, gecheckt en richting de parkeerplaats bij het autostrand gebracht. Hier stond Politie Haringvliet klaar om de twee geschrokken kiters terug naar hun auto op de Maasvlakte te brengen.

Naast wat schrammen/sneeën aan de benen zijn zij er gelukkig goed vanaf gekomen. Na een grote schoonmaak en het wederom gereed maken van al het materieel konden de lifeguards met een voldaan gevoel richting huis.