bestuur@reddingsbrigaderockanje.nl 0181-401958 - Nood? 0900-0111

Partners

WIJ WORDEN GESTEUND DOOR:

Sponsor Platina

Sponsor Goud

Sponsor Zilver

Ook partner worden?

Lees hier wat Reddingsbrigade Rockanje te bieden heeft!

Wie zijn wij?

Reddingsbrigade Rockanje is de vereniging die (verdrinkings)ongevallen op en rond Voornes Noorzeestrand voorkomt en bestrijdt. Sinds 1961 verenigen onze leden zich om jaarlijks circa 800.000 bezoekers uit de regio Rijnmond en ver daarbuiten veilig te laten genieten van al het moois dat Voornes Noordzeegebied te bieden heeft.

Ons gebied

Van de Haringvlietdam tot aan het Slufterstrand. Een dynamisch deltagebied met grote zandplaten en stromende geulen. Vijftien strekkende kilometers aan recreatieplezier, 40 vierkante kilometer aan watersportoppervlak. Struinen over de uitgestrekte stranden, een hike door Voornes Duin, een dagje afkoelen in zee op het Badstrand van Rockanje, of toch even stoom afblazen op een van de 3 kitesurfspots met Europese allure? Door middel van preventief toezicht, hulpverlening en voorlichting zetten wij ons in om dit vertier veilig plaats te kunnen laten vinden.

Onze taken

Onze Lifeguards houden tijdens het badseizoen op het badstrand van Rockanje duizenden uren preventief toezicht om (verdrinkings)ongevallen te voorkomen voordat deze plaats kunnen vinden. Buiten de openingstijden van onze reddingspost staan zij jaarrond, 24/7, bij weer en ontij paraat om hulp te verlenen. Dit op alarmering van Kustwacht Nederland, of Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Reddingen uit het water, levensreddende eerste hulp, maar ook het opvangen of zoeken van vermiste kinderen én het behandelen van kleine EHBO gevalletjes horen daar bij. We informeren recreanten en beleidsmakers over de gevaren van het strand.

 

Reddingsbrigade Rockanje is voortdurend op zoek naar partners die samen met ons voor een veilig Noordzeestrand op Voorne willen zorgen. Samen maken we veilige recreatie mogelijk, zorgen we dat onze lifeguards beschikken tot hoogwaardig en veilig materieel om dit te bewerkstelligen, en creëren we een vereniging zijn waar onze vrijwilligers graag naartoe komen. Als tegenprestatie voor financiële ondersteuning of materiële sponsoring kan de vereniging u een aanbod maken op het gebied van marketing- en communicatiedoelen.

Om deze doelen te volbrengen maakt Reddingsbrigade Rockanje gebruik van haar volgende kenmerken:

  • Een lokale, op veiligheid en recreatie gerichte vereniging, door en voor de gemeenschap in Westvoorne;
  • Een groot bereik binnen en buiten deze gemeenschap;
  • Professionele PR en communicatie

Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar media@reddingsbrigaderockanje.nl of bel 0683701164